söndag 29 juni 2014

Regn och sol på vikingamarknaden

Dagens mål: Vikingar i Foteviken. Tre bussar och sedan var vi i Höllviken och gick till fots - i duggregnet - till Fotevikenmuséet där det var vikingamarknad. Jag har lovat mig själv att inte klaga på sommarvädret, sedan jag läste i ett blogginlägg att det snöade i Kiruna på midsommarafton. Värre än så kan det knappast bli! Men om man ska vara utomhus i flera timmar, då är inte regn särskilt roligt.

Eftersom det då faktiskt regnade, började vi vårt besök inne i det lilla muséet. Där stannade vi länge, kanske inte så mycket tack vare föremålen som ställdes ut utan snarare på grund av regndropparna som föll på taket. Vi passade också på att äta vår medhavda matsäck. Men så kom vi ut och vandrade omkring bland marknadsstånd, som besöktes av både "vikingar" och mer moderna människor.

Gustav fick syn på en man som högg ved. Det var mycket spännande. Det tyckte även Oskar. Gustav och Oskar blev stående där tillsammans med mormor länge. De kunde tänka sig att gå därifrån först efter att mormor lockade med att köpa glass åt dem.


Iting, Ludvig, jag och morfar gick iväg för att titta på Vikingafighten. Därefter fortsatte vi att titta i marknadsstånden. Vi samlades alla igen och barnen ville gärna ha något med sig från marknaden. Ludvig och Oskar valde var sitt svärd medan Gustav valde en yxa.

Vädret då? Jo, det regnade och så blev det uppehåll och så kom det några droppar till och sedan blev det uppehåll och solen försökte visa sig och då blev det jättevarmt och sedan började det hällregna och så blev det uppehåll igen.

Hemresan gick med buss, tåg och buss. Och Gustav tappade en tand, nummer sju i ordningen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar