söndag 15 mars 2015

Korv stroganoff utan lök

Jag lagade korv stroganoff till middag idag. Gustav ville att jag skulle hoppa över löken. Han tycker inte om lök. Han petar bort varje liten bit lök som råkar hamna på hans tallrik. Det tar sin modiga tid, eftersom jag finhackar löken. Bitarna är SMÅ!

Korv stroganoff utan gul lök är inte gott! Jag måste lösa det här lökproblemet. Lökpulver kanske kan vara en lösning.

Egentligen undrar jag hur det står till med det här att Gustav inte gillar lök. Han äter tonfisksås, när jag lagar det, och i den finns det massor av lök och purjolök. Och ingen av dem är finhackade utan fint strimlade.

3 kommentarer:

  1. Jaha, där finns inga rationella förklaringar. Tonfisksåsen innehåller m a s s o r av lök, och alla strimlorna syns. Strimlad lök i stroganoffen? Eller lökpulver. Smaken behövs ju

    SvaraRadera
  2. Har du testat att strimla löken i korvstroganoffen? Ja han kanske inte går på den lätta iom att han redan vet att titta efter lök men det skadar ju inte att prova.

    Jag vet hur det är att ha en som inte vill ha lök i maten. Eller ja, han ville inte ha lökbitar i maten när vi träffades. Jag lyckades omvända honom så sakteliga och numera behöver jag inte smussla i löken i maten. Men under många år så fick jag riva löken på rivjärn. Men just stroganoff var en sån rätt där jag inte vek en tum på att det skulle vara bitar.

    SvaraRadera
  3. Det var ett bra tips, att strimla löken. Får ta och prova det.

    SvaraRadera