söndag 12 april 2015

Barnkalas på Sularpsfarmen


Oskar har varit på barnkalas i eftermiddag. Det hölls på Sularpsfarmen, som ligger mellan Lund och S Sandby. Ett riktigt roligt kalas, trots att det blåste och var lite kyligt. Det var synd att vi inte fick behålla det varma vårvädret och solskenet från igår.

Medan de kalasande barnen anlände, gavs det möjlighet att klappa och mata farmens två ponnies, Fabian och Alice. Oskar tyckte att det var både spännande och lite otäckt. Han sträckte gärna fram lite hö till hästarna med släppte det till marken, så fort någon av dem öppnade munnen. När alla var på plats var det dags för ponnyridning. Det tyckte Oskar var jätteroligt även om det innebar en stunds tålmodig väntan på sin tur.


Det roliga fortsatte med ett besök i hönshuset. Barnen fick veta att hönsen kommer in på kvällen för att sova och att de lägger sina ägg på morgonen. Alla barnen fick plocka var sitt ägg ur redena och försiktigt lägga det i en korg. Sedan fick de även klappa en av hönorna och se att den kunde flyga lite.


Så var det dags för mat. Varm korv och saft och detta följdes av ett fint fruktspett med ananas och melon. Efter maten gick vi en tipsrunda och sedan fick barnen glass från farmens glassbil. Med glassen i handen gick barnen och föräldrar ner till fårhagen för att titta på fåren och lammen. Det var mycket nyfikna och närgångna får. De omringade oss snabbt och Oskar blev lite rädd. Han tappade det sista av sin glass på marken och blev alldeles förtvivlad. Samtidigt tyckte han att fåren var söta och när det var dags att gå, ville han gärna ha stannat i fårhagen. Å andra sidan var han i detta läget väldigt redo att åka hem och det var nog tur att kalaset tog slut här.


2 kommentarer: