tisdag 19 maj 2015

Titanic har två hyttarum

Intresset för Titanic har inte svalnat. Oskar fortsätter att titta på filmen och bygga sina egna Titanic-fartyg av LEGO. Nu har han även byggt ett forskningsfartyg, som ska undersöka vraket på havets botten.

Hans senaste Titanic-skapelse är cirka 30 cm lång och smal. Ganska långt fram finns "ett litet hyttarum", som Oskar kallar det. Det är kaptens hytt. Även om hans Titanic bara har ett "hyttarum", har Oskar berättat för mig att på den riktiga Titanic fanns det två "hyttarum", ett där fram och ett där bak. Jag vet inte om det stämmer eller inte.

I söndags pratade jag i telefon med G, som var gift med min kusin B. Det var ett supermysigt samtal och G berättade att hennes morfar hade två kusiner, som var med på Titanic. De två kusinerna skulle åka till USA med sina män och barn. Ingen av dem överlevde Titanics förlisning. En av männens kroppar bärgades ur havet och hans klocka fördes tillbaka till hemorten i Sverige.

Barnen gjorde stora ögon, när jag berättade om detta. Sedan kom det tusen frågor, som jag inte kan besvara, men som vi ändå kan prata om och spekulera om. Det är så roligt och intressant att ta del av barnens tankar.

1 kommentar:

  1. Tänk att i den här vågen av intresse för Titanic komma så mänskligt nära katastrofen

    SvaraRadera