fredag 15 juli 2016

Skrylle och Måryd - there and back again


Det finns många fina platser på jorden men, i min mening, finns några av de finaste alldeles runt hörnet. Måryd är en sådan plats. Förra året gjorde barnen, jag och morfar en kort vandring mellan Måryd och Skrylle och den turen ville jag göra om den här sommaren.

I sista minuten upptäckte jag att bussen, som vi skulle ta till Måryd, hade ändrat sin rutt. Vi hade behövt byta buss för att komma till Måryd. Det blev i stället så att vi åkte till Skrylle och därifrån gick vi till Måryd och tillbaka till Skrylle igen.

Det blev en fin tur. Alla tre var på gott humör. Vädret var helt okej. Regnet höll sig borta. Vi hittade smultron och hallon att plocka och äta. Det blev ett sånt där tillfälle, när jag som förälder måste föregå med gott exempel. Jag är inte jätteförtjust i att äta bär men idag mumsade jag hallon så att det stod härliga till. Inte för att det hade så stor effekt på barnen. De tyckte att hallonen var så där.

Vi gick alltså från Skryllegården, förbi det gamla stenbrottet och så var vi i Måryd, där vi fikade i den härliga enebacken. Gustav och Oskar sprang upp och ner i backarna och tävlade med varandra. Oskar tyckte inte om att Gustav var snabbare än honom.

När det var dags att vända tillbaka mot Måryd, var Oskar trött. Han var sååååå trött i benen och orkade inte gå. Jag sade till honom att det fanns två sätt att förhålla sig till detta. Antingen så fokuserar han på att han är trött och så kommer det att ta jättelång tid att komma tillbaka till Skryllegården och hans gnällande kommer att göra oss alla på dåligt humör. Eller så gräver han djupt inom sig själv och hittar lite jävlar anamma, så ska det nog gå bra. Han valde det sistnämnda, tog täten och hittade på egen hand vägen tillbaka. (Sedan ska också nämnas att Gustav påminde Oskar om att de skulle få glass, när vi kom tillbaka till Skrylllegården.)

Vi passerade det gamla stenbrottet igen och vilade en stund där. Barnen lekte stenhuggare och de kastade sten i vattnet.

Glass, gunga på lekplatsen och sedan bussen hem, trötta men nöjda.

PS. Nappflaskan som Oskar har i handen på bilderna är inte en riktig nappflaska. Den var fylld med godis igår, inköpt på marknaden, och idag var den med i stället för ett gosedjur.

1 kommentar:

  1. Med Oskar tas inget för givet. Han prövar varje situation.

    SvaraRadera